Božanstvena proporcija

25 Svibanj, 2006

Opsesivno sam zaljubljen u instrumente koji služe klasičnom pisanju, pisanju rukom. Forme slova, rukopisi, dizajn pisama i koverata još uvijek me mistično privlače unatoč svakodnevnom tipkanju po tastaturi. Imam solidnu kolekciju pisaćih instrumenata (nalivpera, penkala, olovaka) koje rijetko koristim u poslu, ponekad, napišem pismo koje zatim nikom ne pošaljem, jednostavno stavim u kovertu i jednog dana to će netko od mojih nasljednika otvorit (nadam se da će čitat uz čašu neke boce Château Pétrusa, mog omiljenog vina).

Divina Proporzione
Zaboravljeni istrumenti s filmom Da Vinćijev Kod ponovo dolaze u centar pažnje, naime na festivalu u Cannesu promovirano je pisalo "Božanstvena proporcija", prema matematičkom pojmu iz same knjige. Kompletne proporcije pera su matematičke, sa zagonetkom unutar djelova. Ako uspijete to riješiti dobit ćete zlatno pero. Limitirana edicija od 1618 (pogodite zašto baš taj broj?) i u srebrnoj izvedbi košta oko 1000 eura.

Visconti nalivpera su inače u samom estetskom vrhu te sorte lipih stvari, a naravno načitaniji znaju sve o porodici Visconti i njihovom srednjovjekovnoj vladavini Milana.

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s

%d bloggers like this: