Gledajte svoje idole dok sviraju u trenirkama

22 Svibanj, 2006

Evo dobrog primjera kako shvatiti i iskoristiti novi medij ( leading-edge technology plus interaktivni, digitalni sadržaj ) kao mogućnost pokretanja novog biznisa i eventualno zarade.

Naravno, Ameri, ko bi drugi. Radi se o sajtu koje će prenositi i donositi snimke bandova dok vježbaju, u nekakvom hangaru ili u možda studiju, dakle, ne službene koncerte već, your VIP ticket to music's most intimate moments, kako kažu! Vrlo zanimljivo.

Malo backgrounda: postoji sajt koji se bavi bejzbolom! Kažu da imaju 7 milijuna gledatelja dnevno. I tako odluče da se udruže s CenterStaging, iznajme ogroman hangar u Burbanku, opreme ga hidef kamerama i ozvuče mrežom mikrofona, dovedu bendove koji će se tu pripremat za turneje a oni će to videocastat preko neta! Koja briljantna ideja!

Pitanja: Kako će zaradjivat novce, oće li to bit i kada profitabilno itd. su na mjestu i ne znam odgovor. Ali kako online music sale samo raste, ne sumnjam da se neće plug-in u nesto sa skidanjem glazbe ili će ih jednostavno otkupit kakav Apple ili Napster.

Više je to zanimljivo kako nastaju neke nove web ponude, novi poslovi, nešto što se prije nije ni moglo zamisliti, jer recimo, jedan TV kanal samo posvećen tome ne bi se mogo tako brzo i tako jeftino proširit do gledatelja, a u ovom slučaju, video streamingom, već je dostupan svima u svijetu, dakako onima sa širokopojasnim pristupom.

Detaljnije ovdje.

Pa, ugodno slušanje i gledanje glazbenika dok sviraju relaksirani u trenirkama.
(PS Nisam ni znao da se stari dobar bend Cars okupio ponovo pod imenom The New Cars!)

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s

%d bloggers like this: