Di su naši slobodnjaci-kopljanici?

5 Svibanj, 2006

Pitam tako neki dan neke vješte kodere za jedan mini posao: nešto ispod 2K Eura, i brate, svi su "u gužvi". S onima koji stalno bulje u knjige za neznalice, ne dealam. Onda odem šetat gradom, kad ti isti koder sjede ispred kafića i piju satima kavu! Priča ide: kak baznut lovu na brzaka. Eto, kome da vjerujem? Sad komentirat to bi me duboko odvelo u analizu finog socioekonomskog tkiva naše prirode i društva, pa neću. Radije ću odabrat Vikram K. iz Indije (za 90 kuna na sat) ili Zahar P. iz Ukrajine (za 50 kuna). Njihovi credentials barem na ekranu izgledaju dobo… vidjet ću.

Gledam servis zvan Odesk. Omogućava da se nadju i angažiraju koderi iz cijelog svijeta. Naravno da sam prvo pokušao utipkati Croatia ili Zagreb, no – nada, zero, zilch! Ovaj se servis razlikuje od drugih jer možes uspostaviti dugoročniju suradnju, ne samo na bazi jednog projekta, znači gotovo virtualno uposliti ekipu, pa udri jednu web2.0 ili X.0 aplikaciju. Takodjer omogućava da svoje radnike nadgledavaš kroz webcams ili screengrabs, dakle nema majci da oni ležidžabe žvaču tandori chicken pa da mi cepaju rupije!

Dakle freelanceri cijelog svijeta ujedinite se ali ne računajte na ponosne Hrvatine jer oni su ili u gužvi ili piju kavu. Ili se možda varam pa postoji negdje neki sajt gdje mogu naći te naše vrle slobodnjake s našiljenim php/mysql kopljima?

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s

%d bloggers like this: